Consultatii Online

Cui se adreseaza?

Consult pentru pacientii cronici, cunoscuti medicului dupa minim o consultatie anterioara, care nu pot sau le este dificil sa se deplaseze pana la cabinet (fie locuiesc in alta localitate, indepartata, fie au dificultati de mobilizare).

Acestor pacienti le oferim oportunitatea unei consultatii cu medicul curant.

Convorbire telefonica

Discutie la telefon timp de maxim 10 minute. Pacientul poate comunica medicului starea sa, ce il supara, valori alte tensiunii arteriale, analize repetate la indicatia medicului currant.

Medicul ii va recomanda cum sa continue tratamentul, cand sa repete eventuale analize, cand sa vina la un control, ii va raspunde la intrebari. In urma acestei convorbiri telefonice medicul nu poate scrie o scrisoare medicala sau un alt document medical.

Modalitate practica: pacientul se programeaza telefonic si achita anterior un tarif de 100 lei.

Consult online audio-video

Discutie cu medicul, video/audio, pe computer. In plus fata de prima varianta, pacientul va putea trimite documente medicale si analize efectuate sau rezultatul altor investigatii pentru a fi vazute de catre medic.

Discutia dureaza aproximativ 20 minute, dupa care medicul ii va scrie scrisoarea medicala cu recomandarile de analize si tratament, reteta pentru medicamente, alte acte solicitate, pe care le va primi semnate si parafate pe email.

Modalitate practica: pacientul se programeaza telefonic si achita anterior un tarif de 300 lei. Va primi instructiuni cum sa trimita documentele medicale pentru a fi vazute si discutate cu medicul. Inainte de consultatie, personalul de la receptie va verifica daca functioneaza conexiunea video si audio si va instrui pacientul cum sa se conecteze in data stabilita.

Mentiune: aceste variante de consult on-line nu pot inlocui controlul periodic, permanent. Se poate ca medicul sa constate in urma discutiei cu pacientul ca acesta va trebui sa vina la cabinet pentru a fi examinat si ii va explica acest lucru si de ce.Second opinion

Daca ati fost la un medic si ati primit un diagnostic sau un plan de tratament, dar doriti mai multe informatii sau un alt punct de vedere, atunci aveti nevoie de o a doua opinie (second opinion).

De obicei cautati a doua opinie daca:

  • medicul v-a recomandat o operatie
  • ati primit un diagnostic al unei boli grave (cancer, boala cardiaca, boala vasculara) sau ati primit o indicatie radicala de tratament (amputatie)
  • medicul v-a recomandat un alt tratament decat cel pe care il considerati potrivit pentru Dvs.
  • aveti impresia ca aveti o boala pe care medicul v-a diagnosticat-o incorect sau nu a diagnosticat-o
  • medicul insusi v-a recomandat sa cereti o a doua opinie

Echipa ArTerra ofera consultul de specialitate pentru a doua opinie.

Va recomandam sa trimiteti actele medicale cu minim 24 de ore inaintea consulatiei, pentru ca medicul sa aiba timp sa le evalueze.

In ce priveste plata, va recomandam sa va consultati cu asiguratorul Dvs., deoarece fiecare companie privata de asigurari de sanatate are politicile ei in acest sens.

Consult de specialitate
"Second opinion"

La discutia on-line, maxim 20 min, pacientul ii va expune problemele medicului si vor lamuri impreuna diferitele aspecte ale bolii. Dupa aceasta discutie medicul va formula opinia sa in scris in decurs de 24-48 ore si o va trimite pacientului pe email.

Modalitate practica: pacientul se programeaza telefonic si achita anterior un tarif de 500 lei. Va primi instructiuni cum sa trimita documentele medicale pentru a fi vazute si discutate cu medicul. Inainte de consultatie personalul de la receptie va verifica functionarea conexiunii video si audio si va oferi instructiuni pentru conectarea la data stabilita.