5 BENEFICII SUPRINZATOARE ALE MERSULUI PE JOS
 
Cea mai buna asigurare de sanatate
 
Hipocrate spunea ca mersul pe jos este cel mai bun medicament si intr-adevar, aceasta activitate simpla poate fi cea mai buna asigurare de sanatate, oferind beneficii pentru sanatate in cele mai neasteptate aspecte.
 
 
Neutralizeaza efectele genelor care influenteaza cresterea in greutate
Cercetatorii de la Universitatea Harvard au analizat 32 de gene care sunt asociate cu obezitatea la peste 12000 de persoane. Acestia au descoperit ca efectele acestor gene au fost injumatatite in cazul persoanelor care merg in ritm alert aproape o ora in fiecare zi.
Controleaza pofta de dulciuri
Studiile efectuate la Universitatea din Exeter arata ca mersul pe jos timp de 15 minute poate reduce pofta de ciocolata, dar si cantitatea de ciocolata pe care o consumam in situatii stresante. De asemenea, mai multe publicatii recente confirma ca mersul pe jos limiteaza pofta de dulciuri, dar si altele cum ar fi pofta de fuma.
Reduce riscul de aparitie a cancerului de san
Activitatea fizica reduce riscul de aparitie a cancerului de san. Un studiu realizat de Societatea Americana de Cancer a demonstrat reducerea cu 14% a riscului de a dezvolta cancer la san la femeile care merg pe jos peste sapte ore pe saptamana, fata de cele care merg trei ore sau mai putin pe saptamana. De asemenea, mersul pe jos ofera protectie chiar si pentru femeile cu factori de risc pentru aparitia cancerului mamar, cum ar fi obezitatea sau consumul de suplimente hormonale.
Amelioreaza durerile articulare
Mersul pe jos reduce durerea cauzata de artrita, iar parcurgerea a cel putin 8 km pe saptamana poate preveni aparitia artritei. Acesta protejeaza articulatiile prin lubrifierea lor si prin dezvoltarea muschilor care le sustin, in special articulatiile de la nivelul genunchilor si soldului.
Intareste sistemul imunitar
Mersul pe jos ne protejeaza in timpul sezonului rece. Un studiu care include peste 1000 de persoane a aratat ca cei care mergeau pe jos peste 20 de minute pe zi, cel putin 5 zile pe saptamana, aveau cu 43% mai putine zile in care au fost bolnavi, comparativ cu cei care faceau miscare o data pe saptamana sau mai putin. In cazul in care se imbolnaveau, persoanele active prezentau simptome mai usoare si insanatosire mai rapida.
 
Primul pas spre rezolvarea problemelor medicale
este vizita la medicul specialist!

Nu te poti deplasa la clinica? Poti oricand sa soliciti o consultatie online!

Programeaza-te aici la unul dintre medicii ArTerra!